CTS  Placement Paper   General - Other   -7 Jan 2006

CTS  Placement Paper   General - Other   -7 Jan 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    CTS Sample Paper #3

                   Analogies
    1. slur : speech : : smudge :?
             Ans: writing

    2. epaulet : shoulder : : ring :?
             Ans:finger

    3. vernacular : place : :  fingerprint : ?
             Ans:identical

    Opposites
    1. corpulent
             Ans: emaciated

    2. officious
             Ans: pragmate

    3. dextrous
             Ans: clumsy

    The following sentences are broken into 4 sections- A, B, C, D Choose the part that has a mistake Mark (E) if you  

     find no mistake.

    1).    a) Psychologists point out that              b) there are human processes

            c) Which does not involve                     d) the use of words

            Ans. (C) which does not involve (do)

    2).    a) jack ordered for        b) two plates of chicken        c) and a glass       d) of water

            Ans. (A) jack ordered for


    The following is a group of questions is based on a passage or a set of conditions for each question. Select the best answer choice given
    .

    (i). If law forbids it if the object of agreement is the doing of an act, that is forbidden by law the agreement is void.

    (ii). If it is of the nature that, it would defeat the provision of any law is the agreement is void. if the object of   

         agreement is such that thing got directly forbidden by law it would defeat the provision of statuary law.

    (iii). If the object of agreement is fraudulent it is void.

    (iv). An object of agreement is void if it involves or implies to the personal property of another.

    (v). An object of agreement is void where the constant regards as ignored.

    (vi). An object of agreement is void where the constant regard is as opposed to public policy.

    1). An algorithm follows a six step process za, zb, zc, zd, ze, zf, it is governed by the following:

       (i) zd should follow ze                                        (ii) the first may be za,zd or zf
       (iii) zb and zc have to be performed after zd      (iv) zc must be immediately after zb

    2). If za is the first set zd must be

            a) 3rd      b) 5th    c) 2nd     d) 4th

    3). If zb must follow za then za can be

          a) Third or fourth   b) first or second   c) can not be third   d) fourth or fifth   e) none


    4). If ze is third term the number of different operations possible are?

    The following questions are based on the given statements:

    Ravi plants six separate saplings -- x, y, z, w, u, v in rows no 1 to 6, according to the following conditions:
     a) He must plant x before y and u? b) He must plant y and w? c) The third has to be z

    5). Which of the following is acceptable

         a) xuywzv     b) xvzyuw     c) zuyxwv       d) zvxuwy      e) wyzuvx

    6). Which of the following is true

           a) z before v         b) z before x       c) w before u        d) y before u         e) x before w

    7). If he plants v first, then which can be planted second

          a) x      b) y       c) z       d) w        e) u

    8). Which of the following describes a correct combination of sapling and row?

           a) x,3        b) y,6         c) z,1         d) w,2         e) u,6


    9). If he plants b 6th which would be planted first and second

           a) x and w         b) x and y          c)y and x           d)w and z           e) w and u

    10). If he plants w before u and after v he should plant w at

            a) First               b) second           c) fourth             d) fifth               e) sixth

    11). At a certain moment a watch shows 2 min lag although it is running fast.If it showed a 3 min lag at that moment, 

            but also gains by 1/2 min more a day than its       current speed it would show the true time one day sooner 

            than  it usually does.How many minutes does the watch gain per day.

           a) 2       b) 5         c) 6       d) 4         e) 75

    12). In 400m race A gives B a start of 7 sec and beats him by 24 sec.In another race A beats B by 10 sec. The 

           speeds are in the ratio?

              a) 8:7            b) 7:6         c) 10:8            d) 6:8           e) 12:10

    13). 3x+4y=10 and  x3 + y3=6? what is the minimum value of 3x+11y = ?

    14). There are 600 tennis players. 4% wear wristband on one wrist. Of the remaining, 25% wear wristbands on

            both hands. How many players don't wear a wristband? Ans. 432

    15). Three types of tea a, b, c costs Rs. 95/kg, 100/kg and70/kg respectively.How many kgs of each should be 

           blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quantities of band c are equal?

           a) 70,15,15           b) 50,25,25           c) 60,20,20            d) 40,30,30      

           Ans. (b)

    16). Two distinct no's are taken from 1,2,3,4...28 Find the probability that their sum is less than 13?


2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.