CTS  Placement Paper   General - Other   -

CTS  Placement Paper   General - Other   -


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    IIT MADRAS

             Analogies

    1. slur : speech
        ans: smulge : writing (choice is B)

    2. cpahlet : shoulder
        ans: ring : finger (choice is C)

    3. vernanlar : place
        ans: finger print : identical (choice is B)

                       opposite

    4.corphlent
       ans: emaciated (choice is D)

    5.officious
        ans: pragmate (choice is D)

    6. dextrous
         ans: clumsy (choice is B)

    7 each sentense is broke to four sections a,b,c,d.choose which has mistake mark (e) if you 

       find no mistake.

          a)phylchologists pointout that
         b)there are human processes
         c)which does not involve 
         d) the use of words(choice is A)
    8   a)jack ordered for
         b)two plates of chicken
         c)and a glass d)of water (choice is A)

     9  a) politics is
         b) (choice is A)(are)
     

    10 - 11: each question of group of questions is based on a passage or a setof conditions for each

            question,select the best answer choice given.

       (i).if it is fobidden by law if the object of agreement is the doing of an act,that is forbidden by law 

         the agreement is void.
       (ii). if it is of the nature that,it would defeat the provision of any law is the agreement is void.if the 

         object of agreement is such that thing got directly forbidden by law it would defeat the provision of 

         statuary law.
      (iii). if the object of agreement is fraddulent it is void.
      (iv). an object of agreement is void if it involves or implies to the personnal property of another.
      (v). an object of agreement is void where the constant regards as ignored.
      (vi). an object of agreement is void where the constant regards is as opposed to public policy.

    12. A,B,C enter an agreement for the division a many them of gains acqest or by be acquit by them by 

         them by the argument is void as:
         ans: ---- (choice is D)

    13-17) An algorithem follws a six step process za,zb,zc,zd,ze,zf, it is governed by follwing:
      (i) zd should follw ze
      (ii) the first may be za,zd or zf
      (iii) zb and zc have to be performed after zd
      (iv) zc must be immediately after zb

    21) ans:- D22) if za the first set zd must be
      a) 3rd
      b)5th
      c)2nd
      d)4th ans:- A or D (probably a)

    15) zf can be 3rd or 5th------any of the six, first, second or forth only,any of first four only none these:
        ans:- B

    16) if zb must follw za then
       a)za can only 3rd or fourth
       b) first or second
       c) can not be third
       d) fouth or fifth
       e)none
       ans:- A

    17) ze is third term the no of diff operations possible is
        ans:- D (dabad)

    18-23) ravi plans six sep-- x,y,z,w,u,v in rows no 1 to 6 ,according to the follwing conditions he must 

         plant x before y and u he must plant y " w the 3rd has to be z

    19) which could be in order
         a) xuywzv
        b) xvzyuw
       c)zuyxwv
       d)zvxuwy
       e) wyzuvx
      ans:- B

    20) which is true
       a) z before v
       b) z before x
      c) w before u
      d) y before u
      e) x before w
      ans:- D

    21) if he plans v first which is second x,y,z,w,u so ans is 'x'.choice is A.

    22) which is true
        a) x,3
        b)y,6
        c)z,1
        d)w,2
       e)u,6
       ans:- E

    23) if he plans b 6th which would be first and second
       a) x and w
       b) x and y
      c)y and x
      d)w and z
      e) w and u
      ans:- B

    24) if he plans w before u and after v he should plan w at
       a) first
       b)second
      c)fourth
      d)fifth
      e)sixth
      ans:- D

    25)thursday

    26)a&d

    27)south hit
    28)at a certain moment a watch showes 2 min lag althogh it is fast.if it showed a 3 min lag at that  

        moment ,but gain 1/2 min more a day than it does. it would show the true time one day sooner than 

        it usually does .how many mins does the watch gain per day.
         a).2
        b).5
       c).6
       d).4
       e).75
       ans : e
       ---->(discount problem) 20%->15%then->32% (ans:32%)

    29 In 400m race a gives b a start of 7 sec & beats by 24m.in another race a beats by 10 sec.the 

        speeds are
         a)8,7
         b)7,6
         c)10,8
         d)6,8
         e)12,10
       ans:c(10,8)

    30 3x+4y=10
        x cube+y cube=6 minimum value of 3x+11y=?
       ans=?

    31)sink---7.7kms--->fills 2 1/4 t is 5.5 min. 92 tonnes enough.. sink throws out 18 tonnes/hr.
         avg. speed to
        a)1.86
        b)8.57
        c)9.4
       d)11.3
       e)10.7

    32 600 tennis players 4% ->wrist band on one wrist of remain 96%->25%->on both hands
          remain no of ---(ans:312)

    33)In how many ways 5e,6s,3f be arranged if books of each language are to be kept together
          17,64800,90,58400,3110400
          ans:e(3!*5!*6!*3!=3110400)

    34)three types of the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg&70/kg .how many kg of each be blended to   

         produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg,gives that the quntities of b&c are equal
         a)70,15,15
         b)50,25,25
         c)60,20,20
         d)40,30,30
         ans:b
    35)water milk problem
    36)x+y+z=w  q)two distinct no's are taken from 1,2,3,4......28
         a)probably that the no is 6 -->1/14
         b)probably that it exceeds 14 -->1/28
         c)both exceed 5 is 3/28
         d)less than 13->25/28 (24/28)
         e)none
         ans:d

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.