CDAC  Placement Paper   Whole Testpaper   DESD-19 Aug 2006

CDAC  Placement Paper   Whole Testpaper   DESD-19 Aug 2006


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

     

    CDAC PAPER ON 20th AUGUST 2006  DESD

    Hi folks! i am Anwarul Abbasi, i have managed to get some questions of the recent CDAC (all India) entrance paper of DESD, it was held on 20.08.2006,  and here they are:

     
    Sections A ( C programming) Total Question 35
    Sections B ( Digital, Mup,Electrical,Networking) Total Question 35
    Sections C( Apittute) Total Question 30
     
    Section A
     
    1. What is the output of
    main()
    {
    int a=3,b=5,c=50;
    a=b==c;
    printf("a-%d\n",a);
    }
     
    Ans: a=0
     
     
    2. What is the output of
     
    main()
    {
    int x=4;
    x<<1;
    printf("%d",x)
    }
     
    Ans: 8
     
     
    3.Arrays are preffered over link list while?
     
    Ans: Accessing elements.
     
     
    4. The getch() library function returns:
     
    Ans: ans Displays a character on the screen when any key is pressed.
     
     
     
     
     
    Section B
     
    1. Consider the boolean expression  x'yz'+x'y'z+x(y+z) and give its POS.
     
    Ans: NA
     
    2. The logic Expression Y=Em(0,3,6,7,10,12,15) is equivalent to.
     
    Ans: NA
     
    3. The number of 43 in 2's complement is
     
    Ans: 00101011
     
    4. The process to process delivery of the entire message is the responsibilty of___________
     
    Ans: Transport Layer
     
    5. The IP is ____________   protocol
     
    Ans: Reliable and connection oriented
     
    6. The ____________ sub layer is responsible for the operation of  CSMA/CD access method in framing
     
    Ans: MAC
     
    7. Gigabit ethernet has a data rate of _________ Mbps
     
    Ans: NA
     
     
     
     
    Section C
     
     
    Analogies:
     
    1. Mansard: Roof::
    Ans: Dormer: window
     
    2. Curatot:painting::
    Ans: Archvist:manuscript
     
     
    Antonyms:
     
    1. Motile
     
    Ans: NA
     
    2. Forge

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.