Capgemini  Placement Paper   Candidates Experiences   -1 Jan 1900

Capgemini  Placement Paper   Candidates Experiences   -1 Jan 1900


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Hii friends well capgemini was my 5th company after tcs persistent tech M and wipro,well actually i couldnt clear the apti of any of these company, and finally i made it to capgemini,to be very honest to clear apti it takes jst 3-4 days tym,and yes im not an mba student i was NOT preparing for mba well i scored 10.5 in quants and 13 in ana(my hr showed my paper during my interview thats how i knw that)
     
    well to be honest papers r highly repeating jst do prev yr ppr,well i encounterd the prob of lack of answer well im giving u the ans which i found
      ----------------------
    Direction for Qn 1-8 
    Ans A using I only Ans B using II only Ans C using both I and II Ans D 
    not solvable 

    1. Raman and Gaurav Brought eggs from a vendor. How many eggs were 
    bought by each of them 
    i. Raman bought half as many as Gaurav 
    ii. The dealer had a stock of 500 eggs at the beginning of day 
    ANSWER : D

    2. What is the age of Ramprakash? 
    i. Ramprakash was born when his father was 26 yrs old 
    ii. Ramprakash?s mothers age is 3yrs less than his father?s 
    ANSWER : D


    3. How much time is reqd for downloading the software? 
    i. The   Data transfer rate  is 6 kbps 
    ii. The size of the software is 4.5 megabytes 
    ANSWER : C


    4. Sanjay and Vijay started their journey from   Mumbai  to Pune. Who 
    reached Pune first? 
    i. Sanjay overtakes two times Vijay and Vijay overtakes Sanjay two 
    times 
    ii. Sanjay started first 
    ANSWER : D

    5. Is the GDP of country X higher than Country Y? 
    GDP?s of X and Y 
    has been increasing at a compounded annual growth rate of 5% and 6% 
    over he past 5 yrs 
     5 yrs ago GDP of X was 1.2 times Y 
    ANSWER : C


    6. A boat can ferry 1500 passengers across a river in 12 hrs. How many 
    round trips does it make during the journey? i. The boat can carry 400 
    passengers at a time ii. During its journey, the boat takes 40 mins 
    time each way and 20 mins waiting time at each end. 
    ANSWER : A


    7. What are the values of m and n? i. n is an even integer, m is odd 
    integer and m is greater than n. ii. The product of m and n is 30 
    ANSWER : C

    8. How much is the weight of 20 mangoes and 30 oranges? 
    i. 1 orange weighs twice that of 1 mango 
    ii. 2 mangoes and 3 oranges weigh 2 kg
    ANSWER : B
    Five teams participated in Pepsi Cup. Each team played against each 
    other. The top teams played finals. A win fetched 2 pts and a tie 1 
    point 
    1)   South Africa  were in the finals 
    2)   India  defeated SA but failed to reach the finals 
    3)   Australia  lost only one match in the tournament 
    4) The match between India and   Sri Lanka  was a tie 
    5) The undefeated team in the league matches lost in the finals 
    6)   England  was one of the best teams that did not qualify 

    9. Who were the finalists? 
    i. SA & India 
    ii. Aus & SL 
    iii. SA & SL 
    iv. none 

    10. Who won the finals? 
    i. Aus 
    ii. SL 
    iii. SA 
    iv. Can?t be determined 

    11. How many matches did India Win? 
    i. 0 
    ii. 1 
    iii. 2 
    iv. can?t be determined 

    12. What was the outcome of the India England Match 
    i. India won 
    ii. England won 
    iii. It was a tie 
    iv. Can?t be determined 
    -------------------
    Direction for Qn 13-14 
    These qns are based on situations given below: 
    7 Uni crick players are to be honored at a special luncheon. The 
    players will be seated on a dais along one side of a single rectangular 
    table. A and G have to leave the luncheon early and must be seated at 
    the extreme right end of table, which is closest to exit. B will 
    receive Man of the Match and must be in the centre chair C and D who 
    are bitter rivals for the position of Wicket keeper dislike one another 
    and should be seated as far apart as possible E and F are best friends 
    and want to seat together. 

    13. Which of the foll may not be seated at either end of the table? 
    i. C ii. D iii. G iv. F 

    14. Which of the foll pairs may not be seated together? 
    i. E & A ii. B & D iii. C & F iv. G & D 
    -----------------------------


    Direction for Qn 15-18 
    An employee has to allocate offices to 6 staff members. The offices are 
    no. 1-6. the offices are arranged in a row and they are separated from 
    each other by dividers>hence voices, sounds and cigarette smoke flow 
    easily from one office to another Miss R needs to use the telephone 
    quite often throughout the day. Mr. M and Mr. B need adjacent offices 
    as they need to consult each other often while working. 

    Miss H is a senior employee and his to be allotted the office no. 5, 
    having the biggest window. Mr D requires silence in office next to his. 
    Mr. T, Mr M and Mr. D are all smokers. Miss H finds tobacco smoke 
    allergic and consecutively the offices next to hers are occupied by 
    non-smokers. Unless specifically stated all the employees maintain an 
    atmosphere of silence during office hrs. 

    15. The ideal candidate to occupy office farthest from Mr. B will be i. 
    Miss H ii. Mr. M iii. Mr. T iv. Mr. D 

    16. The three employees who are smokers should be seated in the offices 
    i. 1 2 4 ii. 2 3 6 iii. 1 2 3 iv. 1 2 3 

    17. The ideal office for Mr. M would be i. 2 ii. 6 iii. 1 iv. 3 

    18. In the event of what occurrence within a period of one month since 
    the assignment of the offices would a request for a change in office be 
    put forth by one or more employees? 
    i. Mr D quitting smoking 
    ii. Mr. T taking over duties formally taken care of by Miss R 
    iii. The installation of a water cooler in Miss H?s office 
    iv. Mr. B suffering from anemia 
    ??????????????




    Direction for Qn 19-20 
    A robot moves on a graph sheet with x-y axes. The robot is moved by 
    feeding it with a sequence of instructions. The different instructions 
    that can be used in moving it, and their meanings are: Instruction 
    Meaning GOTO(x,y) move to pt with co-ord (x,y) no matter where u are 
    currently WALKX(P) move parallel to x-axis through a distance of p, in 
    the +ve direction if p is +ve and in ?ve if p is ?ve WALKY(P) move 
    parallel to y-axis through a distance of p, in the +ve direction if p 
    is +ve and in ?ve if p is ?ve 

    19. The robot reaches point (5,6) when a sequence of 3 instr. Is 
    executed, the first of which is GOTO(x,y) , WALKY(2), WALKY(4). What 
    are the values of x and y?? 
    i. 2,4 ii. 0,0 iii. 3,2 iv. 2,3 \\\\ answer 5,0

    20. The robot is initially at (x.y), x>0 and y<0.> 
    i. 2 ii. 1 iii. x + y iv. 0 

    ANSWER : 2


    Direction for Qn 21-23 
    Ten coins are distr. Among 4 people P, Q, R, S such that one of them 
    gets a coin, another gets 2 coins,3rd gets 3 coins, and 4th gets 4 
    coins. It is known that Q gets more coins than P, and S gets fewer 
    coins than R 

    21. If the no. of coins distr. To Q is twice the no. distr. to P then 
    which one of the foll. is necessarily true? 
    i. R gets even no. of coins 
    ii. R gets odd no. of coins 
    iii. S gets even no. of coins 
    iv. S gets odd no. of coins 
    both R n S gets odd no of coins? 


    22. If R gets at least two more coins than S which one of the foll is 
    necessarily true? 
    i. Q gets at least 2 more coins than S 
    ii. Q gets more coins than P 
    iii. P gets more coins than S 
    iv. P and Q together get at least five coins 

    23. If Q gets fewer coins than R, then which one of the foll. is not 
    necessarily true? 
    i. P and Q together get at least 4 coins 
    ii. Q and S together get at least 4 coins 
    iii. R and S together get at least 5 coins 
    iv. P and R together get at least 5 coins 

    Direction for Qn 24-25 
    Elle is 3 times older than Zaheer. Zaheer is ½ as old as Waheeda. 
    Yogesh is elder than Zaheer. 

    24. What is sufficient to estimate Elle?s age? 
    i. Zaheer is 10 yrs old 
    ii. Yogesh and Waheeda are both older than Zaheer by the same no of 
    yrs. 
    iii. Both of the above iv.   None of the above 

    ================
    1. Find min value of fn: |-5-x| + |2-x|+|6-x|+10-x|; where x is an integer 
    0 17 23 19 

    ans:23,put 6 or 2 in place of 9

    2. units digit in expansion os 2 raised to 51 is: 
    2 4 6 8
    ans:8 

    3. 2 men at same tym start walking towards each other from A n B 72 kms apart. sp of A is 4kmph.Sp of B is 2 kmph in 1st 
    hr,2.5 in 2nd, 3 in rd. n so on?when will they meet 
    i in 7 hrs ii at 35 kms from A iii in 10 hrs iv midway 

    ans:midway(dead sure have solved it)

    4. (8*76+19*?-60) / (?*7*12+3-52)=1 
    5 2 1 3 

    5. 45 grinders brought @ 2215/-.transpot expense 2190/-.2760/- on octroi . Find SP/piece to make profit of 20% 
    2585 2225 2270 3325 
    ans:2270
    :hint

    the CP is 

    45x2215 + 2190 + 2760 
    =45x2215 + 4950 
    =45x2215 + 45x110
    =45x(2215 + 110)
    =45 x 2325




    6. in a 2 digit no unit?s place is halved and tens place is doubled.diff bet the nos is 37.digit in unit?s place is 2 more  than tens place. 
     
    24 46 42 none  
    ans 46

    7. if x-y + z = 19 , y + z =20 , x-z=3 , find d value of x+4y-5z 
    22 38 17 none 

    its none(i used calci at home found the ans -13 ques got repeated wid same vals)

    8. Find approx value of 39.987/0.8102+1.987*18.02 
    72 56 86 44 [50/0.8 + 2*18]
    ans :86

    9. If the ratio of prod of 3 diff comp?s A B & C is 4:7:5 and of overall prod last yr was 4lac tones and if each comp had an increase of 20% in prod level this yr what is the prod of Comp B this yr? 
    2.1L 22.1L 4.1L none 

    ans:2.1L

    10. If 70% of a no. is subtracted from itself it reduces to 81.what is two fifth of that no.? 108/54/210/none 
    ans:108

    11. If a certain sum of money at SI doubles itself in 5 yrs then what is d rate? 
    5% 20% 25% 14.8%  

    ans:20%

    12. If radius of cylinder and sphere r same and vol of sphere and cylinder r same what is d ratio betn the radius and height 

    of the cylinder 
    i. R= H 
    ii. R= (3/4)H 
    iii. R = (4/3)H 
    iv. R=2/3H 


    13. Which one of the foll fractions is arranged in ascending order 
    i. 9/11,7/9,11/13,13/14 
    ii 7/8,9/11,11/13,13/14 
    iii 9/11,11/13,7/8,13/14 
    iv none 
    ans :none

    14. A is 4 yrs old and B is thrice A.when A is 12 yrs, how old will B be? 
    16 20 24 28 

    ans:20

    15. Boat goes downstream from P to Q in 2hrs, upstream in 6hrs and if speed of stream was ½ of boat in still water. Find dist PQ 
    6 4 10 none 

    ans something is missing 

    16. Fresh Grapes contain 90% water by wt. Dried grapes contain 20% water by %age. What will b wt of dried grapes when we begin with 20 kg fresh grapes? 
    2kg 2.4kg 2.5kg none 
    ans:2.4 (im damn sure bout it as i solved it as 2.5 and it was not the case well wot ever the correct ans is 2.4,have solved and seen it )

    17. How many 5 digit no. can b formed wit digits 1, 2, 3,4,5,6 which r divisible by 4 and digits not repeated 
    144 168 192 none 
    ans 144(try permutation,a no is divisible by 4 if its last two nos are divisible by 4)

    18. Asish was given Rs. 158 in denominations of Rs 1 each. He distributes these in diff bags, such that ne sum of money of denomination betn 1 and 158 can be given in bags. The min no. of such bags reqd :
    10 17 15 none 

    19.There is a rectangular Garden whose length and width are 60m X 20m.There is a walkway of uniform width around garden. Area of walkway is 516m^2. Find width of walkway: 
    1 2 3 4 
    ans:3

    20. In a race from pt. X to pt Y and back, Jack averages 0 miles/hr to pt Y and 10 miles/hr back to pr X.Sandy averages 20 
    miles/hr in both directions. If Jack and Sandy start race at same tym, who?ll finish: 
    i. 1st Jack ii.Sandy iii.they tie iv.Impossible to tell
    ans:data missing
     

    21. A man engaged a servant on a condn that he?ll pay Rs 90 and also give him a bag at the end of the yr. He served for 9 months and was given a turban and Rs 65. So the price of turban is i. Rs : 10 19 0 55 

    22. Three wheels make 36, 24, 60 rev/min. Each has a black mark on it. It is aligned at the start of the qn. When does it align again for the first tym? 
    14 20 22 6sec 
    ans:6(take the lcm and div by 60)


    23. If 1= (3/4) (1+ (y/x) ) then 
    i. x=3y ii. x=y/3 iii. x=(2/3)y iv. none

    . Find the next term in series - Y W U S Q O M ?
    a. P         b. J         c. L             d. None of these.
    ans:none

    6. Find the missing term in series - 1, 27, 125, ?, 729 

    7. Find the next term in series - 25, 37, 49, 61, ? 73


    i also got a set problem
    there are some  ppl
    600 eat nonveg 400 veg
    150 both
    then in nonveg 300 eat meat 400 chicken 200 both

    and 5 problems were based on that,very easy but jst c set problem once and ur done wid it
    9. ther are 2 cars and speed of one is half of other find the dist ratio,something like that easy
    10.eveleen is as younger than eve as older as she is to tesse
    sum of age of eveleen and tesse is 80 yrs wot is the age of eve

    ans:eve+x=eveleen 
    eve-x=tesse
    so eve+x+eve-x=2eve=80
    eve=40

    well if ur through wid prev yr ppr ur done wid apti

    in gd my topic was love marriage vs arrange
    wich most of the gp got besides my friends got shashi tharoor vs modi,male boss female boss

    and interview was very nice got the program of prime nos, Fibonacci series,and yes project is given prime importance,just be confident 

    got the result at   9:30pm  finally got placed in capgemini.

    c u at capgemini
    all the best


2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.