Capgemini  Placement Paper   Candidate Experiences   Not Specified-22 May 2010

Capgemini  Placement Paper   Candidate Experiences   Not Specified-22 May 2010


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    Paper Type     : Whole Testpaper

     Test Date        : 22 April 2010

     Test Location : S.R.K.N.E.C  NAGPUR

    Posted By        : VIRENDRA  UPADHYAY

     

    CAPGEMINI PAPER ON 22ND APRIL 2010

    Although I am not selected  for  Cap Gemini  but I can guide you better  than anyone.  I  am  eliminated in the  final  round.

    Total consist of 3 rounds.

    1)written test

    2)GD

    3)TECH/HR interview

     

    Written test-

    1.) Quantitative 25 questions

    2.) Analytical     25  questions

    Hello friends.....

    Section   A

    1.Fresh Grapes contain 90% water by wt. Dried grapes contain 20% water by %age. What will b wt of dried grapes when we begin with 20 kg fresh grapes?

    a)2kg  b) 2.4kg  c) 2.5kg d) none  

    Answer. C

     

    2.How many 5 digit no. can b formed wit digits 1, 2, 3,4,5,6 which r divisible by 4 and digits not repeated

    a)144   b)168  c)192  d) none

    Answer. C

     

    3.There is a rectangular Garden whose length and width are 60m X 20m.There is a walkway of uniform width around garden. Area of walkway is 516m^2. Find width of walkway

    a)1  b)2  c)3  d)4     

    Answer. C

     

    4.If 1= (3/4)(1+ (y/x) ) then

    a)x=3y

    b)  x=y/3

    c) x=(2/3)y

    d) none

    Answer. A

     

    5. The sum of six consecutive odd nos. is 888. What is the average of the nos.?

    a)147

    b)148

     c)149

    d) 146

    Answer. B

     

    6. 1,27,125,?,729,1331 find missing number.

    Ans: 343

     

    7.  Find approx value of 39.987/0.8102+1.987*18.02

    a)72  b)56  c)86  d)44

    Answer. C

     

    8. Asish was given Rs. 158 in denominations of Rs 1 each. He distributes these in diff bags, such that ne sum of money of denomination betn 1 and 158 can be given in bags. The min no. of such bags reqd

    a)10  b)17  c)15  d) none

    Answer. D

     

    9. If a certain sum of money at SI doubles itself in 5 yrs then what is the  rate?

    a)5%      b) 10%       c)25%          d)20%

     Ans: D

     

    10. A man engaged a servant on a condition that he?ll pay Rs 90 and also give him a bag at the end of the yr. He served for 9 months and was given a turban and Rs 65. So the price of turban is ?

    i)Rs 10 II) Rs 19 iii)Rs 0 iv)Rs 55

    Ans: A

     

    11. The sum of six consecutive odd nos. is 888. What is the average of the nos.?

    i. 147     ii. 148       iii. 149       iv. 146

    Ans: B

     

    12.  In a race from pt. X to pt Y and back, Jack averages 30miles/hr to pt Y and 10 miles/hr back to pr X.Sandy averages 20 miles/hr in both directions. If Jack and Sandy start race at same tym, who?ll finish 1st ?

    Jack/Sandy/they tie/Impossible to tell

    Ans: they  tie ( check it)

     

    13.  2 men at same tym start walking towards each other from A n B 72 kms apart. sp of A is 4kmph.Sp of  B is 2 kmph in 1st hr,2.5 in 2nd, 3 in rd. n so on?when will they meet

     i   in 7 hrs

    ii  at 35 kms from A

    iii in 10 hrs

    iv midway

    Ans: D

     

    14.  If the ratio of prod of 3 diff comp?s A B & C is 4:7:5 and of overall prod last yr was 4lac tones and if each comp had an increase of 20% in prod level this yr what is the prod of Comp B this yr?

    i. 2.1L

    ii.22.1L

    iii.4.1L

    iv.none

    Ans: A

     

    15. If 70% of a no. is subtracted from itself it reduces to 81.what is two fifth of that no.?

    108/54/210/none

    Ans. A

     

    16. If radius of cylinder and sphere r same and vol of sphere and cylinder r same what is d ratio betn the radius and height of the cylinder

    i.  R= H

    ii. R= (3/4)H

    iii. R = (4/3)H

    iv. R=2/3H

    Ans: C

     

    17. Which one of the foll fractions is arranged in ascending order

     i.  9/11,7/9,11/13,13/14

    ii  7/8,9/11,11/13,13/14

    iii 9/11,11/13,7/8,13/14

    iv none

    Ans: C

     

    18.10^10/10^4*10^2=10^?

    i.   8

    ii.  6

    iii.  4

    iv. none

    Ans: C

     

    19. units digit in expansion os 2 raised to 51 is:

     2/4/6/8

    Ans: D

     

    20. Three wheels make 36, 24, 60 rev/min. Each has a black mark on it. It is aligned at the start of the qn. When does it align again for the first tym?

    14/20/22/5 sec

     

    21.one  question  on  determinant  having  4  colm  and  3  rows  I  do not  remember  what  exactly it.

    I  had  not  solve it

     

    22. one  question  on  zeometry  on triangle  one side  and  angle is given like AD is perpendicular to BC ,BD is Given  find  AC?                                                                            

    I  had  not  solve it

     

    24. one  question on  progression  , a  simple  one.

     

     25. one  question on  share .a tough one.

     

    Section B

    Direction for Qn 1-4

    An employee has to allocate offices to 6 staff members. The offices are no. 1-6. the offices are arranged in a row and they are separated from each other by dividers>hence voices, sounds and cigarette smoke flow easily from one office to another

    Miss R needs to use the telephone quite often throughout the day. Mr. M and Mr. B need adjacent offices as they need to consult each other often while working. Miss H is a senior employee and his to be allotted the office no. 5, having the biggest window.

    Mr. D requires silence in office next to his. Mr. T, Mr. M and Mr. D are all smokers. Miss H finds tobacco smoke allergic and consecutively the offices next to hers are occupied by non-smokers. Unless specifically stated all the employees maintain an atmosphere of silence during office hrs.

    Solution: Arrangements=       D  T  M  B  H  R.

    1. The ideal candidate to occupy office farthest from Mr. B will be

    i.   Miss H

    ii.   Mr. M

    iii.  Mr. T

    iv.  Mr. D

    Ans: D

     

    2. The three employees who are smokers should be seated in the offices

    i.    1 2 4

    ii.    2 3 6

    iii.   1 2 3

    iv.   1 2 3

    Ans: C

     

    3. The ideal office for Mr. M would be

    i.      2

    ii.     6

    iii.    1

    iv.    3

    Ans: D

     

    4. In the event of what occurrence within a period of one month since the assignment of the offices would a request for a change in office be put forth by one or more employees?

    i.  Mr D quitting smoking

    ii.  Mr. T taking over duties formally taken care of by Miss R

    iii. The installation of a water cooler in Miss H?s office

    iv. Mr. B suffering from anemia

    Ans: D(check it)

     

    Direction for Qn 5-7

    Ten coins are distr. Among 4 people P, Q, R, S such that one of them gets a coin, another gets 2 coins,3rd gets 3 coins, and 4th gets 4 coins. It is known that Q gets more coins than P, and S gets fewer coins than R

    5. If the no. of coins distr. To Q is twice the no. distr. to P then which one of the following. is necessarily true?

    i. R gets even no. of coins

    ii.  R gets odd no. of coins

    iii. S gets even no. of coins

    iv. S gets odd no. of coins

    Ans: D

     

    6. If R gets at least two more coins than S which one of the following is necessarily true?

    i. Q gets at least 2 more coins than S

    ii. Q gets more coins than P

    iii. P gets more coins than S

    iv. P and Q together get at least five coins

    Ans: B

     

    7. If Q gets fewer coins than R, then which one of the following is not necessarily true?

    i.  P and Q together get at least 4 coins

    ii. Q and S together get at least 4 coins

    iii.R and S together get at least 5 coins

    iv.P and R together get at least 5 coins

    Ans: A

     

    Direction for Qn 8-9

    Elle is  3 times older than Zaheer. Zaheer is ½ as old as Waheeda. Yogesh is elder than Zaheer.

     

    8. What is sufficient to estimate Elle?s age?

    i.Zaheer is 10 yrs old

    ii.Yogesh and Waheeda are both older than Zaheer by the same no of yrs.

    iii.Both of the above

    iv.None of the above

    Ans: A

     

    9. Which one of the following statements can be inferred from the info above

    i.Yogesh is elder than Waheeda

    ii.Elle is older than Waheeda

    iii.Elle?s age may be less than that of Waheeda

    iv.None of  the above

    Ans:B 

    Q

    Qns  10-11 are based on situations given below:

     

    7 Uni crick players are to be honored at a special luncheon. The players will be seated on a dais along one side of a single rectangular table.

    A and G have to leave the luncheon early and must be seated at the extreme right end of table, which is closest to exit.

    B will receive Man of the Match and must be in the centre chair

    C and D who are bitter rivals for the position of Wicket keeper dislike one another and should be seated as far apart as possible

    E and F are best friends and want to seat together.

     

    10.Which of the foll may not be seated at either end of the table?

    i.        C

    ii.        D

    iii.      G

    iv.      F

    Ans: iv

     

    11.Which of the foll pairs may not be seated together?

    i.        E & A

    ii.       B & D

    iii.      C & F

    iv.      G & D

    Ans: i

     

    Direction for Qn 12-13

    A robot moves on a graph sheet with x-y axes. The robot is moved by feeding it with a sequence of instructions. The different instructions that can be used in moving it, and their meanings are:

    Instruction        Meaning

    GOTO(x,y)      move to pt with co-ord (x,y) no matter where u are currently

    WALKX(P)     move parallel to x-axis through a distance of p, in the +ve direction if p is +ve and in ?ve if p     is ?ve

    WALKY(P)     move parallel to y-axis through a distance of p, in the +ve direction if p is +ve and in ?ve if p is ?ve

     

     12. The robot reaches point (5,6) when a sequence of 3 instr. Is executed, the first of which is GOTO(x,y) , WALKX(2), WALKY(4). What are the values of x and y??

    i.      2,4

    ii.     0,0

    iii.    3,2

    iv.    2,3

    Ans: C

     

    13. The robot is initially at (x.y), x>0 and y<0. The min no. of Instructions needed to be executed to bring it to origin (0,0) if you are prohibited from using GOTO instr. Is:

    i.      2

    ii.     1

    iii.     x + y

    iv.    0

    Ans: A

     

    Direction for Qn 14-17

    Five teams participated in Pepsi Cup. Each team played against each other. The top teams played finals. A win fetched 2 pts and a tie 1 point

     

    1)      South Africa were in the finals

    2)      India defeated SA but failed to reach the finals

    3)      Australia lost only one match in the tournament

    4)      The match between India and Sri Lanka was a tie

    5)      The undefeated team in the league matches lost in the finals

    6)      England was one of the best teams that did not qualify

     

     

    14.Who were the finalists?

    i.       SA & India

    ii.       Aus & SL

    iii.      SA & SL

    iv.      none

    Ans: C

     

    15. Who won the finals?

    i.       Aus

    ii.      SL

    iii.      SA

    iv.      Can?t be determined

    Ans: C

     

    16. How many matches did India Win?

    i.       0

    ii.      1

    iii.      2

    iv.      can?t be determined

    Ans: D

     

    17.What was the outcome of the India England Match

    i.       India won

    ii.      England won

    iii.     It was a tie

    iv.     Can?t be determined

    Ans: D( check it)

     

     

     

    Direction for Qn 18-24.

     

    Ans A using I only

    Ans B  using II only

    Ans C using both I and II

    Ans D not solvable

     

    18. Raman and Gaurav Brought eggs from a vendor. How many eggs were bought by each of them

    i.          Raman bought half as many as Gaurav

    ii.         The dealer had a stock of 500 eggs at the beginning of day

    Ans: D

     

    19. What is the age of Ramprakash?

    i.        Ramprakash was born when his father was 26 yrs old

    ii.       Ramprakash?s mothers age is 3yrs less than his father?s

    Ans: D

     

    20. How much time is reqd for downloading the software?

    i.        The Data transfer rate is 6 kbps

    ii.       The size of the software is 4.5 megabytes

    Ans: C

     

    21. Sanjay and Vijay started their journey from Mumbai to Pune. Who reached Pune first?

    i.        Sanjay overtakes two times Vijay and Vijay overtakes Sanjay two times

    ii.       Sanjay started first

    Ans: C

     

    22. A boat can ferry 1500 passengers across a river in 12 hrs. How many round trips does it make during the journey?

    i.         The boat can carry 400 passengers at a time

    ii.        During its journey, the boat takes 40 mins time each way and 20 mins waiting time at each end.

    Ans: C

     

    23. What are the values of m and n?

    i.         n is an even integer, m is odd integer and m is greater than n.

    ii.        The product of m and n is 30

    Ans: C

     

    24. How much is the weight of 20 mangoes and 30 oranges?

    i.        1 orange weighs twice that of 1 mango

    ii.        2 mangoes and 3 oranges weigh 2 kg

    Ans: B

     

    25. Is the GDP of country X higher than Country Y?

    i.        GDP?s of X and Y has been increasing at a compounded annual growth rate of 5% and 6% over he past 5 yrs

    ii.        5 yrs ago GDP of X was 1.2 times Y

    Ans:  C.

    TOTAL  900  STUDENTS  WERE  SEATED  FOR  THE APTITUDE  BUT  ONLY  180  WERE SELECTED ,  I AM  ALSO  ONE  AMONG?S  THEM.

    AFTER   APTITUDE  , GD  WERE CONDUCTED  12  MEMBERS  EACH  IN  A GROUP  ,

    IT  WAS  EASY  SESSION  BUT  ONLY  150 WERE  SELECTED , I WAS  ONE  AMONG?S  THEM, 

    NEXT  DAY  TECH/HR  ROUND  WERE  CONDUCTED  IN  WHICH  FROM  OTHERS  COLLEGES  STUDENT?S  WERE  CAME  ,   THEY  ALSO  WERE  CLEARED  THE  APTITUDE  AND  GD  ROUND  ON  SAME  DAY  BUT  ON  DIFFERENT  VENUE.

    SO  FINALLY  MORE  THAN   250+  WERE  GIVEN  THIS  FINAL  ROUND .  FOR  THIS  ROUND  6  PANNEL  WAS  THERE  FOR  THIS  TECH/HR  ROUND , BUT  THIS  TIME  I  AM  NOT  THE  LUCY  ONE. 

    BUT  TOTALLY  IT  WAS  A  GOOD   EXPERIENCE.

    I  HOPE  MY  GUIDENCE  WILL  HOPE  YOU  TO  GET  IN  TO  THE  CAPGAMINI.

    ALL   THE   BEST.

     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.