BSNL  Placement Paper   Whole Testpaper   BSNL JTO Exam 2007 -1 -11 Jan 2009

BSNL  Placement Paper   Whole Testpaper   BSNL JTO Exam 2007 -1 -11 Jan 2009


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    PART 1        GENERAL ABILITY
     

    1) Operation Flood is Related To

         ANS: Production of MilK
     
    2) Capital of DaDra Nagar Haveli
          ANS: Silvasa
     
    3) Suger Bowl Of India
         ANS: Uttar Pradesh
     
    4) Minimum Age To Became President of India
         ANS: 35 year
     
    5) BANKER OF BANK
         ANS: RBI
     
    6) Oldest Mountain In India
         ANS: Araavali
     
    7) Monsoon affected State
        ANS: Orrisa
     
    8) Vidya Sagar Setu
         ANS: Hoogly river
     
    9) Peroid of RajyaSabha
         ANS: 6 year
     
    10) Our Indian Constitution pass By RAJYA SABHA
           ANS: 26 NOVEMBER 1949
     
     
    PART  2  BASIC ENGINEERING
     
    1) A+A(BAR)
        ANS: 1
     
    2) A+AB
         ANS:A
     
    3) FIND THE GATE
     
        ANS:  A  B   Y
                   0   1    1
                   1   0    1
                   1   1    0
     
    4) (3AB) 16  =2979
     
    5) O/P of EXNOR Gate
         ANS :   A  B   Y
                      0   0    1
                      0   1    0
                      1   0    0
                      1   1    1
     
    6) ASCII is a
         ANS: 7 unit Code
     
    7) In LASER " S" Stands for
         ANS: STIMULATED
     
    8) Energy Band GAp of Silicon
        ANS: 1.1 ev
     
    9) Wave Guide act as
         ANS: High Pass Filter
     
    10) Bode Plot Is applicable to
           ANS: Minimum Phase Network
     
    11) Efficiancy of CLASS B PUSH PULL Amplifier
          ANS: 78.5%
     
    12) Ideal Voltage Controlled Current sourse has
           ANS: R i = infinity          R 0= ZERO
     
    13) Break Down Voltage of SILICON
           ANS: 0.6
     
    14) A Darling Pair Consist of
          ANS: Both Collector
     
    15) Sampling Theorm Fibd application In
           ANS: PCM
     
    16) Poynting Vector
           ANS: P=E*H
     
    17) The Speaker used in Telephone RX is
           ANS: Fixed Coil Type
     
    18) Measurment of High Q Inductence
           AND: HAYS BRIDGE
     
    19) Measurment of Very High Resistance
           ANS: MEGGER 
     
     
     
     

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.