BSNL  Placement Paper   Aptitude - General   Not Specified-05 Jul 2008

BSNL  Placement Paper   Aptitude - General   Not Specified-05 Jul 2008


  • Posted by  FreshersWorld 
    7 Jan, 2012

    BSNL PAPER ON 5TH JULY,2008
     
    1.Which Sentence is correct:
    a.French is known by me.
    b.French live in France.
    c.France is an European country.
    d.Nepolean was a French king.
    Ans.b     

    2.Antonymous of " OBSOLETE":
    a.Current           b. old         c. relative      d. neutral
    ans.a

    3.I am agree _ the project.
    a. to            b. on         c. with         d.  at
    ans.a

    4."MY LIFE MY COUNTRY"  author's  name:
    a.L.K. Advani
    b.Manmohan Singh
    c.Soniya Gandhi
    d.Apj Abul Kalam
    ans.a       

    5.India's first Grandmaster lady:
    a.koneru hampi
    b.s. subrahamanyam
    c.c.k. nayadu
    d.kiran gosvami
    ans.a               

    6.J.L. Bayard invented:
    a.radio   b. telephone   c.  telegraph   d.   television
    ans.d

    7.Simla agreement was done between India and _
    a. china     b.  Nepal    c.  Pakistan   d.  Bhutan
    ans.c

    8. Myanmar is not share its boundary with
    a. assam      b.  mizoram     c.  Manipur      d. nagaland .
    Ans.a               

    9.  First "ROUND TABLE CONFRESS" between India & Britain was in:
    a. Calcutta      b. Delhi    c. London       d.Peris
    ans.c

    10. Iron man of India is :
    a. Lala lajpat rai
    b . subhash Chandra bose
    c. sardar vallabhai patel
    d . pandit jawahar lal nehru
    ans.c        

    11.WORLD TELECOMMUNICATION DAY is on:
    a. may 17         b.    july 21    c.  june 26      d.   augast 22
    Ans.a

    12.Greenhouse Effect is caused by:
    a.  Carban di oxide       b. sulphar di oxidem          c.  Carban mono oxide       d. oxyzen
    ans.a  

    13.Oldest IIT is:
    a.IIT, Bombay        b.  IIT, Guwahati      c. IIT, delhi           d.     IIT,Khadakpur
    ans.d

    14. Kalpana-I satellite is launched basically for:
    a.Distance education
    b.Telecommunication & broadcasting
    c.Metrological purpose
    d.Travel & science
    ans.c     

    15. Radio Waves transmission & receiving phenomenon invented by:

    16. HYNYANIKA was a type of:

    17. Following  Shaded  parts of country is producer  of:  

     a. Jute       b. Rubber            c.tea            d.coffee

    18 What is the term: "IMMUNOLOGY"

    19 coming soon.

2009-2016 downloadmela.com. All rights reserved.